Menu

W KUCHENNYM OKNIE

Wypróbowane przepisy kulinarne ze zdjęciami. Proste i tanie na co dzień jak i te bardziej wyszukane.

CIASTO KOKOSOWE Z CZARNĄ PORZECZKĄ, KREMEM CYTRYNOWYM I BEZĄ

dagmara_65

 Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na ciasto będące moim kolejnym kulinarnym eksperymentem.

Spód stanowi blat kokosowy. Na nim położona jest warstwa musu z czarnej porzeczki.

Kolejna warstwa to lekki, puszysty krem cytrynowy. Całość wieńczą pokruszone, kruchutkie bezy, kolorowe porzeczki i kleksy białej czekolady z cząstkami mango.

Ciasto jest smaczne, lekkie, aromatyczne. Lekko kwaśny smak musu porzeczkowego przełamuje słodycz  bezów i  czekolady. Cząstki mango zawarte w czekoladzie dodają apetycznego aromatu. Polecam

 

ciasto kokosowe z czarną porzeczką  kremem cytrynowym i bezą

 Czytaj więcej ......

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Komentarze (10)

Dodaj komentarz
  • majanaboxing

    Wygląda doskonale! Wiem,że porzeczka bardzo lubi się z kokosem. Pyszne połączenie :)

  • Gość: [kawii] *.dynamic.chello.pl

    Cudo! Słodkości z owocami to idealne połączenie

  • izaa_a

    super ciasto

  • agattekh

    Prezentuje się mega apetycznie :-)

  • Gość: [Renata Kawa] *.krakow.pl

    Wygląda prześlicznie!

  • Gość: [MeCooks] 165.225.80.*

    Rewelacyjnie to wyglada :-)

  • dagmara_65

    Dziękuję Wam za miłe komentarze i pozdrawiam :)

  • Gość: [Natalia] *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Jakie ciasteczka były używane do spodu?

  • dagmara_65

    Natalia użyłam ciasteczek familijnych z Jutrzenki.

  • dagmara_65

    Mikimama też wydawał mi się ciekawy i z tego względu zrobiłam to ciasto. Byłam mile zaskoczona smakiem tego kremu!

© W KUCHENNYM OKNIE
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci