Menu

W KUCHENNYM OKNIE

Wypróbowane przepisy kulinarne ze zdjęciami. Proste i tanie na co dzień jak i te bardziej wyszukane.

KOTLETY Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ

dagmara_65

Coraz częściej goszczą te kotlety w moim domowym, rodzinnym jadłospisie. Kiedyś zwykle były to kotlety schabowe, bądź z karczku. Niejednokrotnie jednak były nie do zgryzienia. Przede wszystkim zależało od tego jaki kawałek mięsa udało mi się zakupić.

 

Obecnie słodkie polędwiczki wieprzowe mają w mojej kuchni zdecydowaną przewagę nad schabem czy karczkiem. Kotlety z nich  są delikatne, miękkie i szybkie w przyrządzeniu.

Poza  tym  mimo,  że  polędwica jest  droższa  od  wspomnianych  gatunków  mięs  to  jednak w rezultacie wcale nie wychodzi dużo drożej. Z małego kawałeczka mięsa można zrobić całkiem pokaźnego kotleta.

 

kotlety z polędwicy wieprzowej

                                                   Czytaj więcej.........

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Kalina] *.dynamic.chello.pl

    Proponuję przed panierowaniem kotlecików z polędwiczki każdy plaster posmarować z obu stron musztardą i dopiero potem panierować. Wersja trochę inna, ale jakże smaczna.
    Podziwiam przepisy i kilka z nich wykorzystam w swojej kuchni.
    Pozdrawiam.

© W KUCHENNYM OKNIE
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci